Obrada špaletni

Prilikom demontaže stare stolarije neizostavno je da se oštete ivice zida, bez obzira na svu pažnju prilikom vađenja. Takođe sama debljina i u dubina starih drvenih okvira nije ista kao kod moderne PVC i ALU stolarije tako da u velikoj većini slučajeva ostaje prostor za obradu prilikom ugradnje novih prozora i vrata.

Manja šteta nastaje ukoliko se stari prozor ne čuva jer to ostavlja mogućnost da se okvir prozora iseče na nekoliko manjih delova, što olakšava demontažu.

obrada-ivica-1
obrada-ivica-2

Sistem gips-karton ploča sa unutrašnje i stirodur sa spoljašnje strane je najbolji najbrži način za obradu špaletni u odnosu na klasično malterisanje gde proces traje i ne postiže se kvalitet, a dolazi i do ostećenja i grebanja stolarije usled upotrebe peska i cementa.

Ugradnjom aluminijumskih lajsni na ćoškovima ivica dobija se savršena ivica špaletni. Tako odrađene špaletne su bolji toplotni i zvučni izolator,nisu sklone kondezu i buđi.

Izlazimo u susret našim klijentima i u najkraćim rokovima vršimo obradu ivica jer znamo koliko je neophodno ta se tragovi zamene stolarije uklone što pre.